Створюйте мрію заради дітей!

Сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна складова. Велику увагу розвитку інклюзивної освіти на Харківщині приділяє особисто голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Саме завдяки її підтримці у Краснокутському районі 14 лютого 2019 року було відкрито один з найбільших в області інклюзивно-ресурсний центр, який розширив можливості для  дітей з особливими освітніми потребами.

На шпальтах газети «Промінь», в минулому випуску, ми бачили щасливе та радісне обличчя вихованки Краснокутського ІРЦ, учениці інклюзивного класу Колонтаївської ЗОШ Анечки Боєвої.

А 23 лютого Аня Боєва разом з учнями Колонтаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів отримали унікальний подарунок від  депутата Харківської обласної ради Юлії Олександрівни Світличної – поїздку до Харківського планетарію, де їм запропонували пізнавальне дійство «Від Землі до Всесвіту».  Наші діти змогли не тільки відпочити, а й багато дізнатися про величезні таємниці такого звичного для кожного з нас зоряного неба: побачити планети, сузір’я, відчути себе космонавтами.

У головному зірковому залі встановлено апарат «Планетарій», він дозволяє побачити захоплюючу картину зіркового неба. На основному куполі діти  спостерігали  як південне, так і північне півкола Землі. Спеціальні проектори, які тут встановлено, дозволяють побачити схід та захід Сонця, що нічим не відрізняється від справжнього.

Планетарій – родзинка Харкова, адже не в кожному місті можна побачити справжнє зіркове видовище! А відвідини кафе «McDonalds»  стало  ще одним чудовим сюрпризом для дітей! Подаровані «Хеппі Міли» після такого яскравого дня порадували по-особливому. Радісні, позитивні емоції – ось що можна було прочитати на дитячих обличчях. Дорога додому учнів була наповнена лише приємними розмовами і вдячністю Юлії Світличній за турботу і увагу до них. Адже мрії здійснюються!